Home

Ο Πασχάλης λίγο πριν το καλοκαίρι αγόρασε ενα γουρουνάκι, την Πέππα. Μερικούς μήνες αργότερα, μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, την πυροβόλησε με ενα μονόβολο στο κεφάλι – ίσως και να ειναι ο πιο humane τρόπος θανάτωσης μικρού ζώου. Κάποια κομμάτια της Πέππας ταξίδεψαν μέχρι την κατάψυξη μου, βιολογικό χοιρινό στην καλύτερη του μορφή.  

– Να ξεπαγώσουμε λίγο από το χοιρινό του Πασχαλη για αύριο;

– Αμε…

Αρχικά έλεγα να φτιάξω Ταβά, αλλα εφόσον δεν είχαμε πάει για ψώνια, μου έλειπαν κάποια υλικά. Αγουροξυπνημένος, και λίγο πριν φύγω για ενα ραντεβού στο κέντρο, είχα 20 λεπτά να βάλω κάπως το χοιρινό στο φούρνο. Αφελια twist στη γάστρα!


Υλικά για 4 άτομα 

1κ χοιρινό (σπάλα, λαιμός, μπούτι) κομμένο σε μερίδες 

250 ml κόκκινο κρασί 

80 ml ελαιόλαδο 

100 ml νερό

Χυμό από ενα λεμόνι 

3 κς σπόρους κόλιαντρου (σε σκόνη)

Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150, αντίσταση. Πλένουμε το χοιρινό μας και το τοποθετούμε στη γάστρα, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε για 90 λεπτά στους 150 και για αλλα 90 στους 170, πάντα με τη γάστρα κλειστή. Συνοδεύεται άψογα με πουρέ – μαγεία. Thank u Πέππα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s