Home

Δεν είχα φτιάξει ποτέ, ούτε και είχα χρησιμοποιήσει ξανά τη χύτρα μου. Το πείραμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ότι τι?

Συστατικά (για 4 άτομα)

500 γρ μέτρια φασόλια Καστοριάς
2 ντομάτες περασμένες από το multi
3 καρότα
3 μέτρια κομμάτια celery με τα φύλλα του
2 μέτρια κρεμμύδια 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κσ ξηρό δυόσμο
1 κύβο λαχανικών
αλάτι & πιπέρι
μπούκουβο (προαιρετικά)
1 λίτρο νερό

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό & 2 κσ αλάτι για 12 ώρες.
Τους κάνουμε μία πρώτη βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε το νερό τους.
Τα τοποθετούμε στη χύτρα μαζί με όλα τα λαχανικά, το λάδι, το νερό και τα μυρωδικά (πέραν του δυόσμου), ασφαλίζουμε και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της χύτρας (γύρω στα 45-50 λεπτά, 6/9) . Αποσύρουμε από τη φωτιά, σε περίπτωση που δεν έχουν χυλώσει τα φασόλια, βράζουμε ξανά με ανοιχτό καπάκι για όση ώρα χρειάζεται. Τέλος, προσθέτουμε το δυόσμο και, για τους λάτρεις της θερμοκρασίας, μπούκουβο. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί (με προζύμι), φέτα, ελιές, καπνιστή ρέγγα και – σε περίπτωση που δεν έχουμε δουλειά μετά – με ένα καλό Αγιωργίτικο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s