Home

Δεν του ‘χουν μείνει πολλά. Αντίπαρος, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά & Ανάφη. Μετά θα πιάσει τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες, τα Επτάνησα και το Βόρειο Αιγαίο. Αν και μπήκε ο Νοέμβρης και μεγαλώνει, έχει χρόνο.

Φέτος το καλοκαίρι έκρυβε επεισόδια. Λίγο πριν την έναρξη του, πέθανε η μεγάλη εξωλέμβια, τον Μάη, στην αρχή ενός ταξιδιού με τον Βλάση – λέγε με μαυρόγατο – για την Κύθνο.

– Άσε με μαλάκα θα σκάσω. Πέρναγαν τα γαμημένα τα φουσκωτά και τα cruiser με μια απίστευτη μπουνάτσα και ο μαλάκας ήταν 2 μίλια από τη γλίστρα και προσπαθούσε να επαναφέρει τη γαμημένη στη ζωή. Ο μαυρόγατος φταίει, ποτέ ξανά μαζί του εν πλω…

Πέρασαν δύο βδομάδες άγχους και αναζήτησης νέας εξωλέμβιας. Car.gr, τηλέφωνα σε αντιπροσωπείες, σε μάντρες, σε πάρκινγκ, σε μηχανικούς, σε κατασκευαστές σκαφών. Αγγελίες υπήρχαν πολλές, αλλά καμία σοβαρή μηχανή. Ο θεός τον λυπήθηκε, και μία ωραία μέρα μία νέα ανέβηκε στο car. Μέσα σε 3 μέρες την είχε αγοράσει και σε άλλες 3 ήταν μονταρισμένη στο σκάφος. Ο τραπεζικός του λογαριασμός έλαβε ένα σοβαρό πλήγμα αλλά…

– Έλα, ξέρεις αφού, για τις αγάπες μας δεν υπολογίζουμε τα χρήματα.

4ήμερα στην Κύθνο, βόλτες στη Τζια, μεσοβδόμαδες βουτιές στη Μακρόνησο – τα γνωστά στα κοντινά.

Αρχές Ιούλη κατέβηκε πιο νότια. Κίμωλος, Κουφονήσια. Αν και το πρόγραμμα τους περιλάμβανε και άλλα νησιά, ο καιρός δεν τους έκανε τη χάρη – τα γνωστά, και πάλι. Ξεκίνησαν από το Λαύριο απόγευμα Σαββάτου με ένα ολογέματο 5άρι, το οποίο κατά τόπους μετατρέπονταν σε 6αρι, ακόμα και σε 7άρι στους κάβους – λέγε με αντιμάμαλο. Στα πρώτα 20 λεπτά του ταξιδιού το πλήρωμα γελούσε και αστειευόταν, αλλά μετά τη Μακρόνησο σπάνια ακουγόταν κουβέντα στο σκάφος. Βρεγμένοι, ήδη ταλαιπωρημένοι, περίμεναν στωικά να δέσουν στο λιμάνι των Λουτρών.

– Αυτό ήταν πατσαβούρες? Δε μιλάμε τώρα?
– Τελείωνε ρε μαλάκα να φτάσουμε στον Κώστα να φάμε κανα ψάρι, έχουμε ψ****σει από το κρύο!

Έφτασαν στο νησί 2 ώρες και κάτι αργότερα, αλλά δυστυχώς ο Κωστής είχε γάμο και δε σέρβιρε απόψε.

– Γάμος μωρό μου.
– Μας γάμησες.

Έμειναν δεμένοι στο λιμάνι 2 μέρες. Ποτάμια, Απόκρουση, Καντρής, Χάρτινο Καράβι, Moyo, Μπουραντάς. Ο καιρός το πρωί της Δεύτερας έπεφτε σε 4άρι, οπότε ξεκίνησαν για Κίμωλο. Skinny dipping στα Πράσα, Thievery Corporation, Λουξ και κριτσίνια. Έδεσαν νωρίς το απόγευμα στο λιμανάκι της Ψάθης και ανέβηκαν στο Windmill. Άψογο ξενοδοχείο, με 360 θέα του λιμανιού, της Μήλου και της Πολύαιγου. Με συνοπτικές διαδικασίες ανάγκασε το πλήρωμα να κοιμηθεί στους καναπέδες της σουίτας, ενώ αυτός καβάτζωσε το διπλό Cocomat.

– Θέλετε ο καπετάνιος να είναι κουρασμένος αύριο?

Τα βράδυ έκαναν κράτηση στο Κύμα. Ήταν κουρασμένοι και δεν ήθελαν να τραβηχτούν στη Χώρα, ή στο Χωριό, όπως λέγεται στην Κίμωλο. Δυστυχώς για ακόμα μία φορά δεν υπήρχαν μεγάλα ψάρια, οπότε οι υπόλοιποι αρκέστηκαν στα θαλασσινά και αυτός σε μοσχαρίσια φιλέτα.

– Το γκαντεμιάσατε με τις μαλακίες σας… Γαύρους & αθερίνες, γαύρους & αθερίνες μαλάκες!

Την επόμενη μέρα το πρωί ξεκίνησαν για τα Κουφονήσια. 90 περίπου λεπτά δρόμος, σε μία ήρεμη – σχετικά – θάλασσα. Σταμάτησαν αρχικά στην Ηρακλειά για μία γρήγορη βουτιά, αλλά το τοπίο δεν τους ικανοποίησε και συνέχισαν για την παραλία του Πορί. Παράδεισος. Έβγαλαν τις νιτσεράδες & άνοιξαν την τέντα. 7 ώρες κάτω από τον καυτό κυκλαδίτικο ήλιο, αρόδο στη μαγική παραλία, που δικαίως έχει τέτοια φήμη. Δένοντας το απόγευμα στο λιμάνι του πάνω Κουφονησίου, του έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι είχαν ρεμέτζα για τα φουσκωτά.

– Είδες μαλάκα ο Τσίπρας… Μέχρι και ρεμέτζα στα Κουφονήσια έβαλε…

2 μέρες μετά ξεκίνησαν τον μακρύ δρόμο της επιστροφής για Κύθνο. Τα μετεωρολογικά site έδιναν αρχικά 4άρι Πουνέντη σχεδόν κατά τη διάρκεια όλης της διαδρομής, ενώ ανάμεσα στο Κουφονήσι και στην Πάρο πρόβλεπαν 5άρι. Για να αποφύγουν οποιαδήποτε ταλαιπωρία, αποφάσισε να περάσουν μέσα από το στενό της Πάρου και της Νάξου έτσι ώστε η πρώτη να κόβει τον αέρα.

Παρένθεση. Την προηγούμενη νύχτα, καπετάνιος και διμελές πλήρωμα έφαγαν ωραιότατα φαγκρόπουλα στον Καπετάν Νικόλα. 3 κιλά κρασί αργότερα, αποφάσισαν να επενδύσουν σε Bulldog / Tonic στο Σορόκο. Εκείνος ήξερε ότι δεν έπρεπε να το κουράσει, είχε μεγάλο ταξίδι την επομένη, και τις σκέψεις του αυτές τις μετέφερε και στους άλλους δύο. Του κάκου. Ο καπετάνιος κοιμήθηκε στις 2.30 πμ, ενώ το πλήρωμα στις 7.00 και 8.30 αντίστοιχα, μετά από γνωριμία και ανταλλαγή σωματικών υγρών με αγνώστου ταυτότητος – ή μάλλον γνωστού πλέον – νεολαίων. Στις 10.00 πμ ο καπετάνιος σηκώθηκε, φρέσκος, και προσπάθησε να ξυπνήσει τα ηλιοκαμένα πτώματα που ήταν δίπλα του. Στις 11.00 ήταν έτοιμοι, με το σκάφος φορτωμένο, βγαίνοντας από το λιμάνι. Ένα όμορφο αιγαιοπελαγίτικο 6άρι έκανε σύντομα την εμφάνιση του.  Οι καφέδες του πληρώματος μπήκαν στο Igloo, οι νιτσεράδες έκλεισαν και τα χέρια έσφιξαν στο inox.

– Λοιπόν μαλάκες, έχουμε 3 ώρες πλεύση μπροστά μας, καλή σας τύχη…

3 ώρες και 15 λεπτά μετά, ένας άνθρωπος και 2 ζόμπι έδεναν στο λιμάνι των Λουτρών.

Ο ένας εκ του πληρώματος έπρεπε να πάρει πλοίο για Λαύριο  σε 3 ώρες και ύστερα τη βραδινή πτήση για Θες/νικη έτσι ώστε να προλάβει την επομένη τα βαφτίσια του παιδιού του κολλητού του. Αστειότητες. Ακύρωσε τα πάντα, έκανε ένα καυτό ντους, κοιμήθηκε, έφαγε στην Κατερίνα (οι τύψεις τον εγκατέλειψαν μετά το δεύτερο κιλό κρασί) και συνέχισε να πίνει Bulldog / Tonic στο Καρνάγιο.

 

Του χρόνου συμφώνησαν πως θα το επαναλάβουν τον Ιούνη, πριν αρχίσει να αγριεύει το Αιγαίο. Δεν του ‘χουν μείνει πολλά. Αντίπαρος, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά & Ανάφη.

 

fullsizerender-2fullsizerender-3fullsizerender-4fullsizerender-5fullsizerenderimg_6607img_6617img_6625img_6708img_6729img_6740img_6752img_6753img_6757img_6758img_6766img_6781img_6821img_6869img_6874

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s