Home

1. Τα γεμιστά φτιάχνονται με κιμα.

2. Γεμίζουμε μονο πράσινες πιπεριές.

3. Βάζουμε και κανελα, εννοείται.

Αν δε σ αρέσουν τα παραπάνω μη διαβάσεις αλλο. Αν ναι, τοτε…

Υλικά 

– 12 μεγαλες πιπεριές

– μισό κιλο μοσχαρίσιο κιμα

– 1 μικρό ποτήρι νερού ρύζι (fancy)

– 5 μέτριες ντοματες

– 1 ματσάκι μαιντανο ψιλοκομμένο 

– αλατι, πιπερι, κανελα (μιση κουτάλια του γλυκού), δυόσμο, χοντρό αλατι 

– 1 μεγαλο κρεμμύδι κομμένο καρέ

– 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο & σωταρουμε το κρεμμύδι με τον κιμα μεχρι να ροδίσουν ελαφρώς σε μέτρια φωτια. Ριχνουμε τα μπαχαρικά μας. Ανακατεύουμε για 1 λεπτο ακομα. Περνάμε τις ντοματες απο το multi και τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζι με το ρύζι και τον μαιντανο. Μαγειρεύουμε εως να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας. 

Καθαρίζουμε και αλατιζούμε τις πιπεριές μας εσωτερικά με χοντρό αλατι – μην το παρακάνεις! Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 200, γεμίζουμε τις πιπεριές και βάζουμε στο ταψί 1 φλυτζάνι του καφε νερο. Μαγειρεύουμε για 80-90 λεπτα, γυρίζοντας τες μια φορα. 

Συνοδεύονται με πρόβειο γιαούρτι, μια καλη χωριάτικη, φρεσκο ψωμι & παγωμένη μπύρα! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s