Home

Classic Greek carnivore food.

Προετοιμασία 15 λεπτα.
Ψήσιμο 2 ωρες.

– χοιρινες σπαλομπριζολες
– πατατες κυπρου
– μιση κουπα ελαιόλαδο
– 1 κουπα νερο
– 1 λεμόνι
– χοντρό αλάτι
– φρεσκο πιπερι
– ρίγανη

Πλυνε το κρεας και ριχτο στο ταψί χωρίς να το στραγγισεις. Αλάτι, πιπερι, ρίγανη και απο τις 2 πλευρές. Κοψε τις πατατες, τοποθέτησε τες στο ταψί, ρίξε τους αλάτι, πιπερι & ρίγανη. Πρόσθεσε το λάδι, το νερο και στυψε το λεμόνι. Τοποθέτησε το ταψί σε προθερμασμενο φουρνο, για 2 ωρες, αντισταση, στους 150. Πάνω στην ώρα, γύρισε τις μπριζολες και ανακατεψε τις πατατες. Μη βιαστεις να ανεβάσεις θερμοκρασία για να φας σε μια ώρα, δεν παει ετσι. Χαμηλή φωτια, 2 ωριτσες, θα ναι η πιο μαλακή χοιρινή που εχεις φάει ever.

Παίξε μπάλα και με ενα φτηνό Merlot και εγινες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s