Home

Η συνταγή είναι της AV αλλα πέφτει λίγο έξω σε ποσότητες & χρονους, οπότε remix. Η σούπα γαμαει.

Υλικά
ελαιόλαδο – κατα βούληση
600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (λαιμός) σε μετρια κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια το ένα ψιλοκομμένο, το άλλο ολόκληρο
4 κούπες περίπου ζωμό από κρέας
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 κ.κ.ξερό θυμάρι
1/2 κ.κ.πιπέρι
3 φύλλα δάφνης
1 ντομάτα ολόκληρη
1 κολοκυθάκι
2 μέτρια καρότα
2 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
3-4 κλαδιά σέλινο κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 πράσο κομμένο σε φέτες

Πώς το φτιάχνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15΄περιπου μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα. Ρίχνουμε το πιπέρι, το κρασί, το ζωμό, το θυμάρι, και τη δάφνη. Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να βράσει. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 2 ωρες. Ρίχνουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα πράσα, το σέλερυ, τα κολοκύθια και τις πατάτες (αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζωμό). Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ωρα ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σερβιρουμε με φρέσκο πιπέρι.

Πηγή: http://m.athensvoice.gr/article/taste-voice/φαγητό-στο-σπίτι/μοσχάρι-σούπα

20131204-112857.jpg

20131204-112914.jpg

20131204-112938.jpg

20131204-112951.jpg

20131204-113002.jpg

20131204-113015.jpg

20131204-113054.jpg

20131204-113026.jpg

20131204-113223.jpg

20131204-113236.jpg

20131204-113249.jpg

20131204-113303.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s