Home

ΟΚ… Τα πράγματα δεν πήγαν όπως υπολόγιζα. Οι σεφταλιές χρειαζόταν περισσότερο αλάτοπίπερο και ήταν λίγο πιο στεγνές από ότι θα ήθελα. Το χοιρινό ήθελε επίσης κι άλλο αλάτι και έφτασε κρύο στο τραπέζι (σ’ αυτό φταίνε άλλοι…). Το κοτόπουλο γάμησε. Για τα λουκάνικα δεν ξέρω, δε δοκίμασα καν… Οι πατάτες με το δεντρολίβανο στο φούρνο έγραψαν ιστορία. Κρασιά, μπύρες, green cola, αγόρια, κορίτσια και Εurovision. Κρέμα με φράουλες από το Fresh, παγωτό θα ΄πρεπε να ξέρεις από που..

Τόσες μέρες που διαβάζω blogs για BBQ έμαθα και 5 πράγματα. Θα στα πω…

  • Φρόντισε να μαρινάρεις το κρέας. Άφησε το όλη νύχτα στο ψυγείο (όχι τα ψάρια). Μαρινάδα με κρασί, λάδι και κόκκους μαύρου πιπεριού για το χοιρινό, και άλλη μία με γιαούρτι, curry, λάδι και κρεμμύδι για το κοτόπουλο.
  • Άσε τη σχάρα να κάψει καλά, τη φωτιά να ηρεμήσει και ύστερα βάλε το πάνω κρέας. Λάδωσε τη σχάρα λίγο πριν..
  • Έχε ότι χρειάζεσαι κοντά σου και σε τάξη.
  • Αρχικά άφησε το κοντά στη φωτιά για να ‘σφραγίσει’, μετά ανέβασε το πιο ψηλά για να ψηθεί σωστά – δεν πρέπει να στεγνώσει και να χάσει τους χυμούς του. Ένα well done κρέας θέλει γύρω στα 20 λεπτά για να ψηθεί, γυρνώντας το 4 φορές για να rollάρει ομοιόμορφα.
  • Φρόντισε να έχεις επαρκή φωτιά. Ο υπογραφών – μιας και χρησιμοποιούσε το νέο του BBQ για πρώτη φορά είχε λιγότερη αρχικά και αναγκάστηκε να ανάψει και άλλα κάρβουνα στη μέση του ψησίματος. Mega fail boy.
  • Μη δίνεις σημασία στα μυνήματα που σου στέλνει ο Πανταζής για τα κοντοσούβλια του. Σου αποσπά την προσοχή από το ψήσιμο (τσουτσεκάκι με τα black angus…).

Σήμερα κάθισα να πλύνω τη σχάρα. Έβαλα βερμούδα, πασάλειψα την τελειωμένη φάλαινα με Bepanthol και βγήκα μπαλκόνι.. Συρματόβουρτσα, καυτό νερό και Palmolive. Αντράκι. Έβαλα ένα playlist του Παπάζογλου να παίζει στο Mac, βρήκα και ένα τραγούδι του που δεν το είχα ξανακούσει.

“Να ζήσει η Σχοινούσα κι όλα τα Κουφονήσια”.

DSC01377 DSC01379 DSC01381 φωτογραφία2 DSC01388 DSC01394 DSC01403 DSC01404 DSC01405 DSC01406 DSC01408 DSC01422 φωτογραφία DSC01417 DSC01425 DSC01436

1 2 3 4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s